Groenten om van te houden-Peulvruchten

Bonen in allerlei kleuren, maar vooral kidneybonen, kikkererwten, linzen, sperziebonen, peultjes en doperwten zijn rijkelijk aan te bevelen. Peulvruchten bevatten weinig calorieën en vet en zijn ongekend rijk aan heel veel gezonde voedingsstoffen. Ideaal als je wilt afslanken!

Maar het mooiste is dat peulvruchten een bron van plantaardige magere eiwitten bevat juist hetgeen wat zo essentieel is om mooi af te slanken en op gewicht te blijven!

Ook zijn ze rijk aan voedingsvezels wat uiterst verzadigend werkt. O.a. ijzer, foliumzuur, kalium en magnesium dragen ertoe bij dat je voeding tot je neemt die het:

– cholesterol kan verlagen
– risico op kanker kan verkleinen
– hoge bloeddruk kan verlagen
– een goede darmwerking kan bevorderen
– een gezonde bloedsuikerspiegel kan realiseren
– risico op diabetes type II kan verkleinen

Ik pas ruimschoots peulvruchten toe in mijn eten. Denk aan zelfgemaakte pastasaus ruim voorzien van kikkererwten. Even pureren en je hebt een machtige, rijke pastasaus.

Een salade gemaakt van rauwkost, spinazie, paprika’s en linzen zorgt ervoor dat je verzadigd bent en niet gauw honger zal hebben.

Zilvervliesrijst met gewokte versgesneden groenten met ernaast een salade van rode ui, sperziebonen en kidneybeans.

Boontjes uit blik of pot spoel je even af met water als er zout is toegevoegd.

Wil je afslanken en op gewicht blijven zonder honger te hebben? Neem meer peulvruchten bij je eten en ervaar de weldaad en verzadiging van je lichaam voeden!

Live Life!
Saïda de Vries

Reacties

  1. Nog steeds actief met mijn vijf krachtoefeningen per dag, te weten:1). opdrukken 20x (niet op de grond, die is meestal verontreinigd, maar op de leuning van een bankstel, meteen daarna met de borst dichtbij de leuning blijven hangen tot pijngrens, 2). dumbells van ong. 7,5 kilo met rechter en linker arm om de beurt omhoog en met gekromde arm omhoog houden tot pijngrens. 3). benen onder een bankje o.i.d. op stoel met leuning opzij en minimaal 35 x naar achteren en zoveel mogelijk achter omlaag en daarna 50x op en neer tot pijngrens, 4). dan de armen achter en met de rug naar bankstelleuning en laten zakken tot 100 keer met de benen vooruitgestoken, tenslotte 5). meteen omdraaien en met de dijbenen bijna horizontaal 50 tot 80 maal op en neer wippen zonder rechtop te komen.
    Deze krachtoefeningen werden ons (de acht roeiers van Nereus met twee reserves) voorgeschreven door onze trainer, die tevens verbood het nuttigen van extra boter, olie en suiker, want dat zat volgens hem in alle voedingsmiddelen. Je moet ook geen producten “Bakken”, maar “Garen”! Dus met wat water. Hij zei: “De sportschool is overbodig (scheelt veel geld), want dit kun je allemaal elke dag thuis doen”. En dat doe ik nog steeds elke dag vanaf 1947. Heb veel sporten beoefend, Paardencrossen, Military’s, driedaagse wedstrijden, Athletiek, Tennis, Hockey, w=Wielrennen, etc. Ben nog steeds fit en gezond. Even afkloppen !! Vriendelijke groeten, J.C.Spangenberg, Eemnes.

  2. Well done! Niet Bakken maar Garen, in water natuurlijk, vind ik een goede. Sauteren gebruik ik altijd, wat zoveel onnodige calorieën scheelt. Ga zo door zou ik zeggen. Een voorbeeld voor anderen.

Geef een reactie