Het Best Bewaarde Geheim Om Blijvend Af Te Slanken

Ja, en ik heb net een hele bak kiwi’s gekocht en weet je dat kiwi’s veel meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? En ze zitten boordevol antioxidanten. Dus, ik ga elke dag kiwi’s eten…

Ik volgde het gesprek toentertijd op de tennis club en sindsdien valt het me op hoe mensen zo gericht zijn op het beste. En dat is goed. Maar het beste hoeft niet gelijk het enige te zijn. En daar is waar mensen over struikelen in het verkrijgen van meer kennis over wat ze eten en op hun weg naar een gezond leven en een gezond gewicht.

Gezond fruit

Er hoeft maar een artikel te verschijnen met de nieuwste positieve onderzoeksresultaten van een bepaald type eten of drinken en iedereen wilt het hebben, praat erover en gaat het en masse gebruiken. Tot het volgende bericht waarin weer het tegendeel beweerd wordt.

Maar zelfs het gezondste eten wordt ongezond als je er teveel van neemt. Ook het drinken van water wordt ongezond als je teveel drinkt.

Ik dwaal af. Terwijl deze inleiding wel bedoeld is om een beroep te doen op je gezond verstand. Om deze te  gebruiken bij het verkrijgen van een gezond lichaam. En als inleiding naar wat ik vind:

Het Best Bewaarde Geheim Is Om Blijvend En Gezond Af Te Slanken:

1. Variatie in je eten en drinken
2. Variatie in het aantal calorieën die je dagelijks neemt
3. Variatie in je beweging

Je begrijpt dat vandaag pizza, morgen patat en overmorgen lasagna eten niet de variatie is wat je nou een optimaal eetpatroon zou willen noemen die jou gezondheid en een gezond gewicht brengt.

Maar echt, het is niet voor niks dat ik dit aanhaal want er zijn mensen die echt geloven dat ze goed bezig zijn met deze “groenten” op hun pizza. Maar je snapt wat ik bedoel.

Het aantal calorieën. Dat is ook weer zoiets. Als je op je gewicht wilt letten dan is het juist zaak om niet iedere dag laag-calorisch te eten. Je komt op een plateau (je valt niet meer af) omdat je lijf simpelweg vindt dat dat niet de juiste weg is voor jou.

De allereerste taak van je lichaam is om zichzelf te beschermen en als je elke dag een laag calorieën dieet volgt, en vaak zonder essentiele gezonde voedingsstoffen, dan beschermt het lichaam zich door heel spaarzaam met zijn energie om te gaan.

Je lichaam gaat alle vitale organen beschermen zodat ze blijven functioneren en het zal hem een worst wezen dat je juist pondjes kwijt wil. Dan is het echt niet bezig vet te verbranden wat je zo graag wil. Dus, wissel af door laag- en wat minder laag-calorisch te eten en let te allen tijde op je voedingsstoffen. Voedt je lichaam optimaal door uitgebalanceerd voedingsstoffen te geven.

Ook de variatie is belangrijk in de hoeveel energie die je verbrandt door je dagelijkse beweging. Varieer hiermee. Omdat je je lichaam juist triggert door de ene keer wat zwaarder te trainen dan de ander. Je conditietraining te wisselen. Fietsen, roeien, hardlopen. Wissel je intensiteit. Doe aan krachttraining, ook zo een “geheime” wapen om af te slanken!

Met uiteindelijk als resultaat dat je daar een fitter lichaam van krijgt die uiteindelijk gaat doen wat je wilt en dat is fitter worden en AFSLANKEN !

Live Life!
Saïda de Vries
Gewichtsconsulent

Lees ook:
https://afslankenbegrijpen.com/de-kracht-van-een-gezond-lichaam/
https://afslankenbegrijpen.com/afslanken-met-focus/

Geef een reactie